Wens je een gesprek bij een online psycholoog?

Naast therapie in mijn praktijk kan je ook bij mij terecht voor online therapie. De ervaring leert mij dat online therapie even effectief is als “live” therapie. Ik gebruik hiervoor zeer eenvoudige en veilige tool (Whereby) die je zowel op je pc, tablet als smartphone kan gebruiken.

Voor wie is online therapie bedoeld?

Iedereen kan bij mij terecht voor online therapie.

Is het praktisch moeilijk om in de praktijk te komen?

Misschien is het praktisch gewoon moeilijk om tot bij mij in de praktijk te komen. Of misschien heb je nog (kleine) kinderen en vind je geen babysit? In dat geval is online therapie een goede oplossing. Bovendien verlies je geen tijd om je te verplaatsen tot bij mij.

Ben je op zoek naar een online psycholoog in Vlaanderen / België?

Misschien werk / woon je in het buitenland en heb je nood aan een gesprek met een online psycholoog uit Vlaanderen / België? In dat geval is online therapie een eenvoudige oplossing.

Hoe werkt online therapie?

Ik maak hiervoor gebruik van het programma Whereby. Je hoeft hiervoor geen extra software te installeren. Whereby is ook zeer eenvoudig in gebruik. Bovendien is het één van de veiligste online therapie tools, specifiek bedoeld voor online therapie.

Je kan zowel via een desktop pc (of Mac) als via een smartphone of tablet deelnemen.

Heb je geen computer met een webcam, dan kan je gewoon deelnemen aan het gesprek via je smartphone of tablet.

Eens je een afspraak hebt vastgelegd, stuur ik je een link door. Op het afgesproken moment surf je naar die link. Daar volg je de verdere instructies (maak je geen zorgen, het is zeer eenvoudig).

Uit ervaring weet ik dat een pc / laptop met Google Chrome als webbrowser het beste werkt. Op die manier kan je online therapie volgen in de beste kwaliteit!

Waarom een online psycholoog?

Gesprekken bij een online psycholoog hebben ook enkele andere voordelen:

  • Je hoeft je niet te verplaatsen
  • Je kan het gesprek voeren bij jou thuis, uit ervaring weet ik dat dit soms comfortabeler is

Voor welke soorten therapie kan je online bij mij terecht

Je kan bij mij terecht voor:

Wat vinden mijn cliënten van online therapie?

Online therapie is uiteraard niet hetzelfde als “echte” therapie, maar eigenlijk verliep de sessie heel vlot. Ik heb er veel aan gehad!

We hadden vooraf onze twijfels om bij een online psycholoog te gaan, maar Leila stelde ons meteen op ons gemak. Het gesprek heeft ons echt deugd gedaan.

We waren voor de Corona-crisis al een aantal keer bij Leila geweest. Eigenlijk zagen we online therapie niet echt zitten, maar nood breekt wet. Eerlijk gezegd verliep het zeer vlot. Aanloggen ging heel gemakkelijk en na enkele minuten waren ook de twijfels over online therapie volledig weg!

Het was voor ons de eerste keer dat we bij een online psycholoog gingen. Het lukte niet meteen om aan te loggen. Blijkbaar stond er een instelling verkeerd op onze computer, maar Leila kon ons meteen helpen en na enkele minuten konden we verder. Het was een heel fijn gesprek en we hebben meteen een volgende afspraak geboekt.

Een afspraak maken voor online therapie?

Wens je een afspraak te maken voor online therapie? Dat kan zowel via het contactformulier als telefonisch via het nummer 0497/65.73.71.

Is het de eerste keer bij een online psycholoog?

Kom dan gerust 5 minuten vroeger zodat je Whereby al eens kan testen. Lukt het je om één of andere reden niet, dan kan je mij gewoon bellen en dan help ik je wel met inloggen in Whereby.

Hou ook rekening met volgende zaken:

  • Whereby werkt het best op een pc / laptop met Google Chrome
  • Zorg dat je op je gemak zit en dat je niet gestoord kan worden
  • Voorzie zeker ook iets om te drinken tijdens ons gesprek (water, thee, koffie,…)

Betaling

Na afloop van het gesprek ontvang je een sms met daarin een betaaluitnodiging via Payconiq. Je kan de online therapie ook betalen via een gewone overschrijving.

Veelgestelde vragen (FAQ’s) over online therapie

Wat heb ik nodig voor online therapie?

Eigenlijk niet veel. Een pc met webcam en microfoon volstaat. Of je smartphone of een tablet. Uit ervaring weet ik dat een pc / laptop met Chrome als webbrowser het beste werkt.

Moet ik software of een app installeren?

Ik maak gebruik van Whereby vanwege de hoge veiligheid en het gebruiksgemak. Je hoeft hier niets voor te installeren. Gebruik je een smarpthone, dan kan je een app installeren van Whereby maar dit is niet nodig.

Is een gesprek bij een online psycholoog wel persoonlijk?

Ik kan mij voorstellen dat je daar je twijfels over hebt. Ik had ze ook! Maar eigenlijk valt dit heel goed mee. Zelf verkies ik ook nog steeds “echte” gesprekken, maar soms is dit niet mogelijk. En in zo’n gevallen is online therapie een zeer goed alternatief.
De technologie van vandaag laat ons toe om in hoge kwaliteit een online gesprek te voeren. Ik hecht veel belang aan jouw of jullie non-verbale gedrag: je / jullie houding, je / jullie reacties,… via online therapie heb ik daar nog steeds een goed zicht op en kan ik daarop inspelen.
Daardoor voelt dit toch nog persoonlijk aan, ondanks het feit dat we niet in dezelfde ruimte zitten.

Lukt online relatietherapie ook?

Jazeker! Ook online relatietherapie, dus als koppel, lukt zeer goed.

Heb ik een headset (koptelefoon met microfoon) nodig?

Dat is niet nodig. Ook zonder headset is alles zeer goed verstaanbaar.

Is therapie via telefoon ook mogelijk?

Dat doe ik enkel als het echt niet anders kan. Het is zo dat ik veel belang hecht aan non-verbale communicatie: je houding, je reacties,… Via online therapie (met beeld) kan ik hierop inspelen. Bij telefonische therapie kan dat uiteraard niet.

Hoeveel kost een gesprek bij een online psycholoog

Voor online gesprekken hanteer ik dezelfde tarieven als “gewone” therapie.

Is online therapie wel veilig?

Ik maak gebruik van Whereby. Ik heb deze online tool gekozen omwille van de uitstekende veiligheid.

Hoe kan ik een afspraak maken voor online therapie?

Dat kan op dezelfde manier als een “gewone” afspraak: via mail of telefoon. Ik zal je ook een link doorsturen. Op het moment dat de online therapie van start gaat, surf je daar naar toe. Op die pagina zal je dan een paar eenvoudige instructies vinden.

Ik woon in het buitenland, kan ik ook online therapie bij jou volgen?

Uiteraard! Ik heb verschillende cliënten in het buitenland, zowel binnen als buiten Europa, die liever therapie volgen bij een psycholoog uit Vlaanderen / België.