Relatietherapie in Gent & Merelbeke

Je kan relatietherapie volgen als koppel maar ook individueel. Zowel in mijn praktijk te Gent als Merelbeke.

Elke relatie, hoe goed ze ook is, kent zijn ups en downs. Veranderende omstandigheden, nieuwe levensfases, de geschiedenis van beide partners, keuzes die gemaakt worden of ernstige of onverwachtse gebeurtenissen… Deze beïnvloeden hoe je vandaag naar jezelf en je relatie kijkt en hoe je je relatie beleeft.

Relaties en partners veranderen en evolueren en dat is maar goed ook. Maar soms blijkt een verandering zo ingrijpend, lukt praten nog moeilijk, is er een ander of lijkt de ander zo veranderd dat één van jullie of jullie beiden het gevoel hebben dat jullie relatie vastloopt of niet langer meer beantwoordt aan jullie behoeftes, verlangens en verwachtingen. Relatietherapie kan dan mogelijks de nodige ondersteuning en hulp bieden.

Relatietherapie met of zonder partner?

Bij relatie- of gezinsvragen starten jullie best samen de therapie. Lukt dit echter om één of andere reden niet of heb je op dit moment geen partner, dan kan je gerust ook individueel aan de slag.

Relatietherapie Gent - Merelbeke - Gentbrugge

Hoe werkt relatietherapie?

Als jullie beslissen om samen te komen, is het belangrijk dat ik voor jullie beiden kan werken. Mijn taak als relatietherapeut bestaat erin te ontdekken wat jullie beiden via relatietherapie hopen te bereiken, jullie beide visies te begrijpen en het gesprek terug op gang te krijgen.

Samen bekijken we de mogelijke oorzaken, de verschillen in visies en gaan we op zoek naar nieuwe invalshoeken, andere omgangsvormen en haalbare oplossingen. Eventueel terugkerende patronen en reacties worden doorgrond en waar mogelijk doorbroken.

We onderzoeken hoe jullie beiden naar jezelf, je partner en de situatie kijken en gaan na hoe jullie beiden op een andere manier kunnen leren omgaan, reageren en kijken naar de problemen, jezelf, je partner en jullie relatie.

De focus tijdens de gesprekken ligt op groei en verandering. De zoektocht naar de schuldige in het verhaal, is hierbij niet van belang.

Vanuit systeemtherapie gaat men er immers vanuit dat beide partners elkaar beïnvloeden en dus op deze manier beiden hun aandeel hebben in het ontstaan van de relatiemoeilijkheden.

Hoewel relatietherapie vaak helpt, kan na een aantal sessies toch blijken dat de beslissing om uit elkaar te gaan toch de meest heilzame oplossing is. Relatietherapie kan in deze fase helpen om je eigen keuze en die van je partner te begrijpen en om de gevoelens die een dergelijke keuze teweegbrengen een plaats te geven.

Relatietherapie kan ook helpen om na een scheiding terug een goede verstandhouding te ontwikkelen voor de verdere opvoeding van jullie kinderen.

Wil je een afspraak maken?

Wens je een afspraak te maken voor relatietherapie? Dat kan zowel via het contactformulier als telefonisch via het nummer 0497/65.73.71.

Veelgestelde vragen (FAQ’s) over relatietherapie

Hoe lang duurt relatietherapie?

Bij relatietherapie wordt uitgegaan van kortdurende hulpverlening. Hoeveel sessies uiteindelijk nodig zijn, hangt af van jouw of jullie vragen en de complexiteit van het probleem. De frequentie van de gesprekken bepalen we steeds in overleg. Vaak volstaat het om tweewekelijks of driewekelijks op gesprek te komen.

Hoe kunnen we ons voorbereiden op onze eerste relatietherapie?

Het is niet nodig om je voor te bereiden op relatietherapie. Wanneer jullie de eerste keer bij mij komen, start ik met te luisteren naar jullie beiden. Vanuit jullie verhaal werken we dan verder.

Kan ik ook als single met vragen omtrent relaties op therapie komen?

Misschien zit je vandaag niet in een relatie, maar merk je op dat je steeds op dezelfde soort partners valt of ondervind je moeilijkheden bij het vinden van een partner of blijken jouw relaties steeds opnieuw fout lopen. Ook dan kan relatietherapie helpen om deze terugkerende patronen te doorgronden en te doorbreken.

Contactgegevens

Leila Hemelsoet
+32 497 657371
info@leilahemelsoet.be

Adres praktijk Gent (Huis Vie)

Kortrijksesteenweg 861
9000 Gent
(Bekijk op Google Maps)

De praktijk is zeer vlot bereikbaar vanuit Gent & Merelbeke en ligt dichtbij de op- en afrit van de R4.

Adres praktijk Merelbeke

Varendries 9
9820  Merelbeke
(Bekijk op Google Maps)

De praktijk is zeer vlot bereikbaar vanuit Gent, Gentbrugge, Ledeberg, Melle, Gavere, Oosterzele, Schelderode, Munte, Melsen, Destelbergen, Heusden,…

Er is steeds voldoende parkeerplaats in de straat.